Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovakia · Article.

BMW M Motorsport a LEGO® oslavujú s novou stavebnicou vášeň pre preteky

+++ Modely BMW M Hybrid V8 a BMW M4 GT3 teraz dostupné ako 676-dielna stavebnica zo série Speed Champions +++ Miniatúrne repliky s autentickými dizajnovými detailmi +++ Kúzlo pretekov Le Mans dostupné nielen pre deti +++

G82
·
BMW M Automobiles
·
Coupé
·
M4
·
BMW M Motorsport
·
Produkty Lifestyle
·
Lifestyle
 

Press Contact.

Milan Stupka
BMW Group

Tel: +421-2-321411-50

send an e-mail

Mníchov. Nová sezóna v motoristickom športe je za rohom a vďaka spolupráci medzi divíziou BMW M Motorsport a výrobcom hračiek LEGO® vznikla nová stavebnica zo série Speed Champions, ktorá je predurčená na vzbudenie fantázie. Novinka očarí mladších fanúšikov motoristického športu vo veku od deviatich rokov a zrelším zberateľom poskytne autentický zážitok zo stavania a hrania. Táto detailná stavebnica s celkovým počtom 676 dielikov umožňuje staviteľom vytvoriť nie jedno, ale hneď dve aktuálne súťažné pretekárske vozidlá od BMW M Motorsport: BMW M Hybrid V8 a BMW M4 GT3. Obe vozidlá sa budú biť o slávu divízie BMW M Motorsport na súťažných podujatiach vrátane legendárnych pretekov 24 hodín Le Mans, ktoré sa konajú 15. a 16. júna 2024.

 

Noví miniatúrni členovia série Speed Champions vynikajú ako starostlivo skonštruované repliky originálnych vozidiel. Autentické dizajnové prvky zahŕňajú charakteristické lakovanie BMW M Motorsport, výrazné prvky difúzora, vizuálne výrazné koncovky výfuku a pútavé spojlery, ako aj interiér spracovaný s dôrazom na detail. Navyše, strechy týchto dvoch miniatúr sa dajú zložiť, aby do ich kokpitov bolo možné vložiť figúrky pretekárskych jazdcov tvoriacich súčasť stavebnice. Pódium je pripravené, aby sa v detských izbách po celom svete odštartovali vzrušujúce preteky koleso na koleso.

 

Detailné repliky pre mladých aj veľkých fanúšikov pretekov

Séria LEGO® Speed Champions, vedená víziou reprodukovania ikonických pretekárskych vozidiel pomocou kociek LEGO®, už takmer desať rokov vyvoláva úsmevy na tvárach automobilových fanúšikov a zberateľov zo všetkých vekových kategórií. Do tejto tradície zapadá aj nová stavebnica spájajúca modely BMW M Hybrid V8 a BMW M4 GT3, ktorá umožňuje ďalším cieľovým skupinám zažiť pôvab motoristického športu a spoznať technické schopnosti divízie BMW M.

 

Najnovší prírastok do série LEGO® Speed Champions rozprúdi pretekársku vášeň jeho nadšencov pri stavbe vozidiel. Po dokončení obohatia tieto dva výnimočne očarujúce modely zberateľské vitríny a štartovné rošty, aby sa v obývačkách mohli odštartovať vzrušujúce preteky. Stavebnica BMW M Hybrid V8/BMW M4 GT3 sa začína predávať 4. marca 2024 za odporúčanú maloobchodnú cenu 49,99 €. Dá sa kúpiť u predajcov značky BMW v Európskej únii, Spojenom kráľovstve a v online obchode BMW lifestyle.bmw.com, ako aj u predajcov LEGO®.

 

BMW M Motorsport sa vracia na veľkú scénu

BMW M Motorsport oslavuje s modelom BMW M Hybrid V8 dlho očakávaný návrat na scénu medzinárodných pretekov prototypov. Elektrifikované pretekárske vozidlo s motorom V8 absolvovalo v minulej sezóne prvý výkonnostný test v prestížnej kategórii GTP série IMSA a tento rok sa predstaví aj na pretekoch Vytrvalostných majstrovstiev sveta FIA World Endurance Championship (FIA WEC). Presne 25 rokov po tom, ako model BMW V12 LMR preslávilo celkové víťazstvo v Le Mans, otvára uvedenie modelu BMW M Hybrid V8 na legendárnej vytrvalostnej klasike novú kapitolu v pretekárskej histórii prototypov značky BMW.

 

BMW M Team WRT nasadí do začínajúcej sa sezóny pretekov FIA WEC aj model BMW M4 GT3. To znamená, že BMW M Motorsport bude na pretekoch 24 hodín Le Mans štartovať vo dvoch triedach. Zatiaľ čo dve vozidlá BMW M Hybrid V8 budú v Le Mans bojovať v kategórii hypercars, dvojica modelov BMW M4 GT3 odštartuje v triede LMGT3.

 

 

 

Kontakt pre médiá:

 

BMW Slovenská republika

Milan Stupka

Corporate Communications Manager

Mobil: 00 421 903 28 34 97

E-mail:  milan.stupka@bmwgroup.com

www.press.bmwgroup.com/slovak

 

Média web stránka: www.press.bmwgroup.com/slovak

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

Hodnoty spotreby paliva, emisií CO2, spotreby elektrickej energie a zobrazené rozsahy sú stanovené podľa európskeho nariadenia (EC) 715/2007 v znení uplatniteľnom v čase typového schválenia. Namerané hodnoty sú na základe cyklu WLTP podľa smernice (EC) 1151/2017 a môžu sa líšiť v závislosti od zvolenej výbavy. Uvedený rozsah hodnôt zohľadňuje rôzne konfigurácie zvoleného modelu a nie je súčasťou akejkoľvek ponuky, je určený výlučne na porovnanie. Príručka o spotrebe paliva a emisiách CO2, ktorá obsahuje údaje o všetkých modeloch nových osobných automobilov, je bezplatne k dispozícii v každom predajnom mieste.

 

BMW Group

Spoločnosť BMW Group je prostredníctvom značiek BMW, MINI, Rolls-Royce a BMW Motorrad najväčším výrobcom prémiových automobilov a motocyklov na svete. Okrem toho ponúka aj produkty značkového financovania a služby mobility. BMW Group prevádzkuje 30 výrobných a montážnych podnikov v 15 krajinách a predajnú sieť so zastúpeniami vo viac ako 140 krajinách. Spoločnosť BMW Group zaznamenala v roku 2022 celosvetový predaj viac než 2,4 mil. osobných automobilov a viac než 202 000 motocyklov.

V hospodárskom roku 2022 činil zisk pred zdanením 23,5 miliardy eur, celkový obrat dosiahol výšku 142,6 miliardy eur. Spoločnosť BMW Group zamestnávala k 31. decembru 2022 po celom svete 149 475 spolupracovníkov. Úspech spoločnosti BMW Group sa vždy zakladal na vizionárskom myslení a na zodpovednom konaní.

Ekologické programy a sociálna udržateľnosť preto tvorili integrálnu súčasť stratégie spoločnosti v rámci celého hodnotového reťazca a to od výroby, až po záver fázy životnosti všetkých produktov.

 

BMW Slovenská republika – priamy zástupca výrobcu na Slovensku

BMW Slovenská republika, ako priamy slovenský zástupca výrobcu BMW Group v Mníchove, vznikol v roku 2006. Spoločnosť ponúka prémiové automobily, motocykle a služby a sleduje stratégiu partnerstiev pre dlhodobo udržateľnú predajnú a servisnú sieť. Sieť miestnych partnerov tvorí:

Deväť autorizovaných predajcov so servisom automobilov značky BMW – Auto Palace v Bratislave, Lion Car v Banskej Bystrici, Dunauto v Dunajskej Strede, Rija Bavaria v Nitre, T.O.B. v Trenčíne, Bavaria TT v Trnave, MD Bavaria v Žiline, Regnum Bavaria v Prešove a Regnum Košice v Košiciach.

Dve samostatné autorizované servisné prevádzky značky BMW v Bratislave – Auto Motiv a Group M.

Dvaja autorizovaní predajcovia MINI so servisom značky v Bratislave a v Košiciach a samostatné autorizované servisné prevádzky značky MINI v Banskej Bystrici, Bratislave, Nitre a Žiline.

Štyria autorizovaní predajcovia motocyklov BMW so servisom v Banskej Bystrici, Bratislave, Košiciach a v Žiline.

 

BMW Financial Services Slovakia, s.r.o., je priamy zástupca celosvetovej divízie BMW Financial Services poskytujúcej finančné a poistné produkty v rámci skupiny BMW Group.

 

Hodnoty spotreby paliva, emisií CO2, spotreby elektrickej energie a zobrazené rozsahy sú stanovené podľa európskeho nariadenia (EC) 715/2007 v znení uplatniteľnom v čase typového schválenia. Namerané hodnoty sú na základe cyklu WLTP podľa smernice (EC) 1151/2017 a môžu sa líšiť v závislosti od zvolenej výbavy. Uvedený rozsah hodnôt zohľadňuje rôzne konfigurácie zvoleného modelu a nie je súčasťou akejkoľvek ponuky, je určený výlučne na porovnanie. Príručka o spotrebe paliva a emisiách CO2, ktorá obsahuje údaje o všetkých modeloch nových osobných automobilov, je bezplatne k dispozícii v každom predajnom mieste.

 

Article Media Material.

My.PressClub Prihlásiť
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Hodnoty spotreby paliva, emisií CO2, spotreby elektrickej energie a zobrazené rozsahy sú stanovené podľa európskeho nariadenia (EC) 715/2007 v znení uplatniteľnom v čase typového schválenia.

Namerané hodnoty sú na základe cyklu WLTP podľa smernice (EC) 1151/2017 a môžu sa líšiť v závislosti od zvolenej výbavy.

Uvedený rozsah hodnôt zohľadňuje rôzne konfigurácie zvoleného modelu a nie je súčasťou akejkoľvek ponuky, je určený výlučne na porovnanie.

Príručka o spotrebe paliva a emisiách CO2, ktorá obsahuje údaje o všetkých modeloch nových osobných automobilov, je bezplatne k dispozícii v každom predajnom mieste BMW Slovenská republika.

Add your filter tags.

Tlačová správa
Press Kit
Prejav
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prihlásiť