Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovakia · Article.

Technológie sú (aj) pre ženy

Ako BMW Group motivuje ženy k povolaniam v oblasti STEM (science, technology, engineering, & mathematics)

Spoločnosť
·
Ľudské zdroje
 

Press Contact.

Milan Stupka
BMW Group

Tel: +421-2-321411-50

send an e-mail

Mníchov. Práca na špičkovej úrovni, pomoc pri formovaní budúcnosti a hľadanie riešení - to je to, čo inžinierky milujú na svojej práci v BMW Group. Cieľom spoločnosti je nadchnúť pre technológie stále viac žien. Hoci percento žien v pracovnej sfére stále stúpa, mohlo by byť vyššie - najmä v technických profesiách.

 

Kreativita a myslenie žien pozitívne prispievajú k rôznorodosti v BMW Group - a rôznorodosť je faktorom úspechu, ktorý robí spoločnosti inovatívnejšími. Rastúci dopyt po pracovníkoch je možné uspokojiť len so zvyšujúcim sa zastúpením žien v odborných oblastiach.

 

Spoločnosť BMW Group preto pri príležitosti Medzinárodného dňa žien, ktorý pripadá na 8. marca, upozorňuje na obrovské množstvo príležitostí pre ženy v oblasti technológií a vedy (STEM). Na ich oslovenie je dôležité vzbudiť záujem o štúdium technických predmetov už v ranom veku. Dôležitú úlohu preto zohrávajú aj inšpiratívne príbehy žien.

 

Tieto ženy - inžinierky sa už od mladosti zaujímali o technológie: Céline Laurent-Winterová mala v škole vždy rada matematiku, fyziku a počítače; Kirsten Matheusová mala podobnú skúsenosť, matematika patrila medzi jej obľúbené predmety; Stella Clarkeová mala obzvlášť rada predmety, na ktorých mohla spolu s ostatnými dievčatami experimentovať, napríklad programovať robotické rameno. Dnes sú všetky tri úspešné inžinierky v spoločnosti BMW Group.

 

#empowerGirl: Spoznávanie spoločností zblízka

Životopisy týchto troch žien majú jedno spoločné - všetky milovali čísla a technológie už ako deti a tínedžerky. Iniciatívy BMW Group sa zameriavajú na dievčatá práve v tomto veku. Najnovším záväzkom spoločnosti je podpora iniciatívy #empowerGirl, online portálu, ktorého cieľom je prepojiť školáčky so záujmom o oblasť technológií (STEM) s firmami a umožniť im získať prvotný prehľad o technických profesiách. Dievčatá si môžu online pozrieť možnosti stáží a priamo sa spojiť so spoločnostiami.

 

Deň dievčat, ktorý sa koná 25. apríla, a na ktorom sa BMW Group každoročne zúčastňuje v čoraz väčšej miere po celej krajine, poskytuje aj pohľad na skutočné scenáre. V tento deň spoločnosť otvára svoje brány dievčatám vo veku od 14 do 19 rokov a upozorňuje na povolania v oblasti technológií (STEM), ktoré súvisia s výrobou automobilov. Tento akčný deň sa zameriava na otázky a skúšanie vecí bez pocitu nervozity.

 

Priestory pre tvorcov: Objavenie vášne pre technické oblasti

Vyskúšajte si to sami - aj to je koncept takzvaného ,,Maker Space" (priestoru pre tvorcov) v Mníchove, ktorého partnerom je spoločnosť BMW Group: Tento verejnosti prístupný workshop je založený na koncepcii exploratívneho vzdelávania a odstraňuje limity pre experimentovanie s technikou. Vytvára prostredie bez tlaku, v ktorom môžu najmä ženy objaviť svoju vášeň pre technické predmety. Vývojová inžinierka Stella Clarkeová miluje "úžasnú atmosféru" v Maker Space, ktorá posilňuje vieru v seba samu prístupom "ty to dokážeš".

 

Vysoký podiel žien v programoch pre rozvoj talentov

Po prebudení záujmu o technológie je nevyhnutné pokračovať v povzbudzovaní mladých žien a podporovať ich na ceste k inžinierskej kariére. BMW Group zabezpečuje vysoké zastúpenie žien vo svojich programoch pre rozvoj talentov. Napríklad ženy už roky tvoria viac ako 40 % jej stážistov v programe AcceleratiON.

 

Rovnováha medzi pracovným a súkromným životom je stále rozhodujúcim faktorom pre ženy, ktoré sa rozhodujú pre kariéru. Model spoločného vedenia spoločnosti BMW Group zohráva v tejto súvislosti mimoriadne dôležitú úlohu: Muži aj ženy majú počas prechodného obdobia možnosť zdieľať manažérsku pozíciu s rovnakou mierou zodpovednosti. To uľahčuje zosúladenie práce a rodiny v určitých fázach života.

 

Inšpirujúce ženy ako vzory

Skúsenosti ukázali, že dievčatá a mladé ženy potrebujú silné vzory, s ktorými sa môžu stotožniť, a ktoré ich povzbudia, aby sa presadili v oblasti, v ktorej ešte stále dominujú muži. Inžinierky Céline Laurent-Winter, Kirsten Matheus a Stella Clarke sú presne takýmito inšpiratívnymi vzormi.

 

Céline Laurent-Winter: Vzdelávanie sa nikdy nekončí

"Ak máte radi technické predmety, vydržte pri nich! Čakajú na vás vzrušujúce skúsenosti, pracovné miesta a témy zamerané na budúcnosť. Ženy sú v nich rovnako dobré ako muži!" povzbudzuje Céline Laurent-Winter. Laurent-Winter, ktorá sa narodila vo Francúzsku a v BMW Group pracuje už takmer 19 rokov, v súčasnosti tvorí  v oblasti konektivity vozidiel. Po štúdiu výrobných a automatizačných technológií získala doktorát z informatiky. Hovorí, že najzaujímavejšie na jej práci je to, že pri kariére v oblasti technológií sa nikdy neprestávate učiť. "Digitálny svet ponúka nekonečné možnosti, ktoré sa neustále rozrastajú."

 

Kirsten Matheus: Meniť veci k lepšiemu

"Vzrušujúca je jej rozmanitosť - od vysoko technických až po vysoko strategické úlohy, všetko je možné," hovorí Kirsten Matheusová o svojej práci inžinierky. Sama seba opisuje ako "inžiniersku osobnosť". Riešenie problémov a dosahovanie cieľov ju vždy nesmierne uspokojovalo. Už 14 rokov pracuje pre BMW Group v oblasti vývoja elektroniky a je zodpovedná za stratégiu komunikačných technológií. Kariéra inžinierky ju oslovuje v dvoch rovinách: Chce meniť veci k lepšiemu a zároveň chce zo svojho platu zabezpečiť svoju rodinu.

 

Stella Clarkeová: Hľadanie talentov

"Myslím si, že ženy potrebujú viac podpory," hovorí Stella Clarke z Austrálie, ktorá vyštudovala strojárstvo a 17 rokov pracovala pre BMW Group ako vývojová inžinierka. Vypracovala nápad na zmenu farby karosérie vozidla pomocou inovatívnej technológie E Ink. "Verte si!" vyzýva mladé ženy. Podľa nej každé dieťa túži objavovať a zisťovať, ako funguje svet. Je presvedčená, že mladí ľudia potrebujú viac povzbudenia a inšpirácie, aby sa venovali vede a technike.

 

Poháňaný rozmanitosťou: Rozmanitosť je základom nášho úspechu

BMW Group považuje rozmanitosť za svoju silnú stránku. Rozmanitosť nám pomáha prijímať a udržať si najlepšie talenty a plniť očakávania zainteresovaných strán na celom svete. Podporujeme kultúru, ktorá je bez predsudkov a cení si odlišnosti. Veríme, že rovnosť a inklúzia sú jej základnými predpokladmi.

 

 

Kontakt pre médiá:

BMW Slovenská republika

Milan Stupka

Corporate Communications Manager

Mobil: 00 421 903 28 34 97

E-mail:  milan.stupka@bmwgroup.com

www.press.bmwgroup.com/slovak

 

Média web stránka:  www.press.bmwgroup.com/slovak

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Hodnoty spotreby paliva, emisií CO2, spotreby elektrickej energie a zobrazené rozsahy sú stanovené podľa európskeho nariadenia (EC) 715/2007 v znení uplatniteľnom v čase typového schválenia. Namerané hodnoty sú na základe cyklu WLTP podľa smernice (EC) 1151/2017 a môžu sa líšiť v závislosti od zvolenej výbavy. Uvedený rozsah hodnôt zohľadňuje rôzne konfigurácie zvoleného modelu a nie je súčasťou akejkoľvek ponuky, je určený výlučne na porovnanie. Príručka o spotrebe paliva a emisiách CO2, ktorá obsahuje údaje o všetkých modeloch nových osobných automobilov, je bezplatne k dispozícii v každom predajnom mieste.

 

BMW Group

Spoločnosť BMW Group je prostredníctvom značiek BMW, MINI, Rolls-Royce a BMW Motorrad najväčším výrobcom prémiových automobilov a motocyklov na svete. Okrem toho ponúka aj produkty značkového financovania a služby mobility. BMW Group prevádzkuje 31 výrobných a montážnych podnikov v 15 krajinách a predajnú sieť so zastúpeniami vo viac ako 140 krajinách.

Spoločnosť BMW Group zaznamenala v roku 2021 celosvetový predaj viac než 2,5 mil. osobných automobilov a viac než 194 000 motocyklov. V hospodárskom roku 2020 činil zisk pred zdanením 5,222 miliardy eur, celkový obrat dosiahol výšku 98,990 miliardy eur. Spoločnosť BMW Group zamestnávala k 31. decembru 2020 po celom svete 120 726 spolupracovníkov.

Úspech spoločnosti BMW Group sa vždy zakladal na vizionárskom myslení a na zodpovednom konaní. Ekologické programy a sociálna udržateľnosť preto tvorili integrálnu súčasť stratégie spoločnosti v rámci celého hodnotového reťazca a to od výroby až po záver fázy životnosti všetkých produktov.

BMW Slovenská republika – priamy zástupca výrobcu na Slovensku

BMW Slovenská republika, ako priamy slovenský zástupca výrobcu BMW Group v Mníchove, vznikol v roku 2006. Spoločnosť sleduje stratégiu dlhodobých partnerstiev pre dlhodobo udržateľnú predajnú a servisnú sieť. BMW Slovenská republika ponúka na slovenskom trhu špičkové automobily, motocykle a prémiové služby. Sieť partnerov tvorí:

Desať autorizovaných predajcov a servisov automobilov značky BMW - Auto Palace a Group M v Bratislave, Lion Car v Banskej Bystrici, Dunauto v Dunajskej Strede, Rija Bavaria v Nitre, T.O.B. v Trenčíne, Bavaria TT v Trnave, MD Bavaria v Žiline, Regnum Bavaria v Prešove a Regnum Košice v Košiciach.

Jeden autorizovaný Servis-only servisný zástupca značky BMW, spoločnosť Auto Motiv, v Bratislave.

Dvaja autorizovaní predajcovia MINI so servisom značky v Bratislave a v Košiciach.

Dvaja autorizovaní predajcovia MINI so servisom značky v Bratislave a v Košiciach a samostatné servisné prevádzky v Bratislave, Žiline, Nitre a Banskej Bystrici.

Štyria autorizovaní predajcovia motocyklov BMW so servisom v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach a v Žiline.

BMW Financial Services Slovakia, s.r.o., je priamy zástupca celosvetovej divízie BMW Financial Services poskytujúcej finančné a poistné produkty v rámci skupiny BMW Group.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prihlásiť
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Hodnoty spotreby paliva, emisií CO2, spotreby elektrickej energie a zobrazené rozsahy sú stanovené podľa európskeho nariadenia (EC) 715/2007 v znení uplatniteľnom v čase typového schválenia.

Namerané hodnoty sú na základe cyklu WLTP podľa smernice (EC) 1151/2017 a môžu sa líšiť v závislosti od zvolenej výbavy.

Uvedený rozsah hodnôt zohľadňuje rôzne konfigurácie zvoleného modelu a nie je súčasťou akejkoľvek ponuky, je určený výlučne na porovnanie.

Príručka o spotrebe paliva a emisiách CO2, ktorá obsahuje údaje o všetkých modeloch nových osobných automobilov, je bezplatne k dispozícii v každom predajnom mieste BMW Slovenská republika.

Add your filter tags.

Tlačová správa
Press Kit
Prejav
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prihlásiť