Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Slovakia · Article.

Tréningy od BMW Security: bezpečnosť na mieru z jedného zdroja

+++ BMW ponúka špeciálne tréningové programy pre profesionálnych vodičov špeciálnych ochranných vozidiel +++ Realistické výcvikové podmienky s nárazovými manévrami a pyrotechnikou +++ Súčasné portfólio špeciálnych ochranných vozidiel zahŕňa čisto elektrický model BMW i7 Protection, BMW radu 7 Protection a BMW X5 Protection VR6 +++ Video zábery v simulovaných extrémnych situáciách

G70
·
G05
·
BMW i
·
BMW Driving Experience
·
Špeciálne vozidlá
·
BMW i7
·
Radu 7
·
X5
 

Press Contact.

Milan Stupka
BMW Group

Tel: +421-2-321411-50

send an e-mail

Mníchov. Automobilka BMW už viac ako štyri desaťročia tvorí štandardy vo vývoji a výrobe špeciálnych ochranných vozidiel, ktoré spájajú zážitok z jazdy typický pre značku s najvyššími bezpečnostnými štandardmi. Profesionálni vodiči potrebujú špeciálne znalosti a zručnosti, aby dokázali plne využiť potenciál týchto obrnených vozidiel vybavených špeciálnymi funkciami dôležitými pre zaistenie bezpečnosti v každodennej prevádzke. Tieto zručnosti získajú v kurzoch BMW Security Vehicle Trainings. Vďaka súčasnému portfóliu špeciálnych ochranných vozidiel a intenzívnym školeniam ich vodičov pod vedením skúsených inštruktorov vytvorila automobilka BMW ucelenú ponuku bezpečnostných produktov na mieru pochádzajúcich z jedného zdroja.

 

Tréningové programy sú určené profesionálnym vodičom, ktorí chcú zlepšiť svoje zručnosti v ovládaní špeciálnych obrnených vozidiel, aby boli dobre pripravení na extrémne situácie. Ideálne prostredie im na to poskytuje školiace stredisko v Groß Dölln pri Berlíne, ktoré je jedno z najrenomovanejších európskych testovacích a overovacích centier bezpečnosti vozidiel. Bývalé vojenské letisko, na ktorom svoje záchranné zložky cvičia aj štátne inštitúcie, prešlo v roku 2002 prestavbou na najmodernejšie centrum výučby vodičov a teraz predstavuje dokonalé miesto na teoretickú výučbu a praktický výcvik ovládania obrnených vozidiel BMW.

 

Technika jazdy a únikové manévre: bezpečná jazda v nebezpečných situáciách

Dvojstupňový kurz BMW Security Vehicle Training vznikol pre účastníkov, ktorí ako profesionálni vodiči zodpovedajú za bezpečnosť svojich pasažierov. Inštruktori BMW vyučujú základy fyziky a techniky jazdy a zároveň aj taktické zručnosti, ktoré vodičom pomôžu bezpečne a suverénne reagovať aj v extrémnych situáciách. Pod vedením inštruktorov sa učia overovať a zdokonaľovať svoje vodičské schopnosti v realistických prípadoch, a to aj v náročných podmienkach – napríklad pri únikových situáciách. Intenzívnu a individuálnu výučbu zaručuje maximálny počet ôsmich účastníkov v skupine a dvoch pasažierov vo vozidle.

 

Dvojdňový základný výcvikový kurz sa zameriava na základné techniky riadenia špeciálnych obrnených vozidiel. Tieto vozidlá majú vzhľadom na svoje pancierovanie a s ním spojené vyššie hmotnosti špecifické jazdné vlastnosti, ktoré treba pri ich riadení zohľadniť. Súčasťou prvého dňa školenia sú rôzne vodičské disciplíny, vrátane núdzového brzdenia a vyhýbacích manévrov, ako aj výcvik v tme. Nočný výcvikový program zahŕňa brzdenie a vyhýbacie manévre na slalomovej trati so striedaním diaľkových, stretávacích a obrysových svetiel. Pre simuláciu schopnosti orientácie a reakcie na podmienky ohrozenia na neznámej trase sa účastníci na neprehľadnej lesnej ceste stretávajú aj s výbuchmi.

 

Druhý deň tvorí súčasť výukového programu okrem zvládania vysokej rýchlosti a vyhýbacích manévrov v zákrutách aj scenár reálneho ohrozenia so simulovaným útokom na vozidlo. J-otočka predstavuje účinný únikový manéver, ktorý spočíva v otočení vozidla z cúvania na jazdu vpred bez straty rýchlosti s cieľom uniknúť nebezpečnej situácii v protismere. Medzi ďalšie kľúčové súčasti základného modulu patrí predvídavá jazda a schopnosť udržať si dokonalý prehľad aj v stresových situáciách.

 

Sebavedomé riadenie v autenticky simulovaných extrémnych situáciách

Na základný dvojdňový kurz nadväzuje BMW Security Vehicle Training Level 2, ktorý dopĺňa a prehlbuje získané zručnosti. Trojdňový kurz pre pokročilých zahŕňa aj extrémne situácie, ako sú únikové manévre pod paľbou a nácvik jazdy v kontakte s iným vozidlom.

 

Pyrotechnické efekty, nočné prepady a simulovanie havárií so značným poškodením karosérie preveria aj psychickú odolnosť účastníkov výcviku. Zároveň sa učia, ako ovládať obrnené vozidlo v extrémnych podmienkach pri rýchlych jazdách na závodnom okruhu. BMW Security Vehicle Training poskytuje profesionálnym vodičom všetky zručnosti, ktoré potrebujú, aby splnili najvyššie bezpečnostné požiadavky a poskytli svojim posádkam vysokú mieru ochrany.

 

Výukové osnovy dopĺňa aj terénny výcvik s vozidlom BMW X5 Protection VR6 (kombinovaná spotreba podľa WLTP, predbežné údaje: 13,4 l/100 km; emisie CO2: 305 g/km; emisná trieda CO2: G). Účastníci výcviku musia so špeciálnym obrneným vozidlom, ktoré je vďaka pancierovaniu približne o tonu ťažšie ako jeho základný model, prekonávať rôzne stúpania a jazdiť v náklone pod uhlom tesne pred prevrátením. Okrem toho sa nacvičujú prejazdy piesku a manévre s využitím uzávierok diferenciálov, keď sa v nerovnom teréne dotýkajú zeme iba dve kolesá.

 

BMW radu 7 Protection a BMW i7 Protection: integrovaná koncepcia ochrany pre maximálnu bezpečnosť

Spoločne s BMW radu 7 Protection (kombinovaná spotreba podľa WLTP, predbežné údaje: 14,6 l/100 km; emisie CO2: 328 g/km; emisná trieda CO2: G), elektrickým modelom BMW i7 (kombinovaná spotreba podľa WLTP, predbežné údaje: 30,0 kWh/100 km, emisie CO2 0 g/km, emisná trieda CO2: A) a BMW X5 Protection VR6 je účastníkom školenia k dispozícii celá aktuálna ponuka špeciálnych ochranných vozidiel BMW. BMW radu 7 Protection a BMW i7 Protection kombinujú svoju integrovanú koncepciu ochrany s pozoruhodným komfortom jazdy a vnútorným priestorom, pokročilými prvkami výbavy a pre automobilku BMW typickou dynamikou jazdy.

 

Súčasť celosvetovo jedinečnej koncepcie ochrany tvorí jadro BMW Protection Core, s ktorým konštruktéri počítali už pri vývoji bežného BMW radu 7. Tvorí samonosnú ochrannú bunku z pancierovej ocele, ktorú dopĺňajú obrnené dvere, pancier podvozka a bezpečnostné presklenie. Modely BMW radu 7 Protection a BMW i7 Protection patria podľa medzinárodne uznávaných oficiálnych skúšobných kritérií Asociácie skúšobní materiálov a konštrukcií odolných proti útoku (VPAM) do triedy odolnosti VR9. Sklo dokonca spĺňa požiadavky najvyššej triedy odolnosti pre civilné vozidlá so špeciálnou ochranou, VPAM 10. Na želanie je nové BMW radu 7 Protection k dispozícii aj s čiastočnou ochranou vo vymedzených oblastiach karosérie proti strelivu VPAM 10.

 

Špeciálny podvozok daných modelov je presne prispôsobený zvýšenej hmotnosti vozidla a aj v nebezpečných situáciách zaisťuje vysokú agilitu a vynikajúce jazdné vlastnosti. Medzi štandardné prvky výbavy patria Integrované aktívne riadenie a 20-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny s pneumatikami PAX, ktoré umožňujú pokračovať v jazde aj v prípade úplnej straty tlaku vzduchu. Špeciálne modely Protection sa od štandardného BMW radu 7 s M športovým paketom líšia len niekoľkými detailmi. BMW radu 7 Protection poháňa motor V8 s výkonom 390 kW (530 k). BMW i7 Protection je prvý certifikovaný obrnený sedan na svete s čisto elektrickým pohonom. Jeho dva elektromotory generujú celkový výkon až 400 kW (544 k).

 

BMW X5 Protection VR6: diskrétny športový vzhľad a vyššia bezpečnosť

Ako najvýkonnejšie, najdynamickejšie a najpredávanejšie špeciálne obrnené vozidlo svojho druhu na svete zohráva model BMW X5 Protection VR6 v ponuke automobilky BMW špeciálnu rolu. Jeho dizajn sa takmer nelíši od štandardnej verzie, čo mu dodáva diskrétny vzhľad so športovým nádychom. S jeho integrovanou ochrannou výbavou rátali konštruktéri už pri vývoji tohto vozidla z kategórie Sports Activity Vehicle (SAV). Špecifické prvky predstavujú pancierovanie karosérie a bezpečnostné sklá špeciálne navrhnuté pre tento model. Vďaka tomu spĺňa vozidlo BMW X5 Protection VR6 aj požiadavky Asociácie skúšobní materiálov a konštrukcií odolných proti útoku (VPAM) v oblasti odolnosť proti priestrelu a výbuchu.

 

Podvozok modelu BMW X5 Protection VR6 prešiel starostlivým upravením nastavenia zameraným na vysoký výkon motora a špecifické rozloženie hmotnosti. Štandardnú výbavu tvorí Adaptívny M podvozok Professional, ktorého súčasťou je okrem M športového diferenciálu aj Integrálne aktívne riadenie a adaptívne stabilizátory. Jeho motor V8 s výkonom 390 kW (530 k) zaručuje vynikajúcu dynamiku, zatiaľ čo štandardne dodávaný športový brzdový systém zaisťuje trvalo vysokú účinnosť aj pri intenzívnom používaní.

 

Ďalšie informácie o školeniach BMW Security Vehicle Training a špeciálnych ochranných vozidlách BMW nájdete online na stránkach BMW M: https://www.bmw-m.com/de/fastlane/driving-experience/professional-experience/bmw-protection-professional.html

a BMW:

https://www.bmw.de/de/topics/faszination-bmw/grosskunden-behoerden/Sonderschutzfahrzeuge.html

 

 

 

Kontakt pre médiá:

 

BMW Slovenská republika

Milan Stupka

Corporate Communications Manager

Mobil: 00 421 903 28 34 97

E-mail:  milan.stupka@bmwgroup.com

www.press.bmwgroup.com/slovak

 

Média web stránka: www.press.bmwgroup.com/slovak

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

 

BMW Group

Spoločnosť BMW Group je prostredníctvom značiek BMW, MINI, Rolls-Royce a BMW Motorrad najväčším výrobcom prémiových automobilov a motocyklov na svete. Okrem toho ponúka aj produkty značkového financovania a služby mobility. BMW Group prevádzkuje 30 výrobných a montážnych závodov po celom svete a predajnú sieť so zastúpeniami vo viac ako 140 krajinách.

 

Spoločnosť BMW Group zaznamenala v roku 2023 celosvetový predaj viac než 2,55 mil. osobných automobilov a viac než 209 000 motocyklov. V hospodárskom roku 2022 činil zisk pred zdanením 17,1 miliardy eur, celkový obrat dosiahol výšku 155,5 miliardy eur. Spoločnosť BMW Group zamestnávala k 31. decembru 2023 po celom svete 154 950 spolupracovníkov.

 

Úspech spoločnosti BMW Group sa vždy zakladal na vizionárskom myslení a na zodpovednom konaní. Ekologické programy a sociálna udržateľnosť preto tvorili integrálnu súčasť stratégie spoločnosti v rámci celého hodnotového reťazca a to od výroby, až po záver fázy životnosti všetkých produktov.

 

BMW Slovenská republika – priamy zástupca výrobcu na Slovensku

BMW Slovenská republika, ako priamy slovenský zástupca výrobcu BMW Group v Mníchove, vznikol v roku 2006. Spoločnosť ponúka prémiové automobily, motocykle a služby a sleduje stratégiu partnerstiev pre dlhodobo udržateľnú predajnú a servisnú sieť. Sieť miestnych partnerov tvorí:

Deväť autorizovaných predajcov so servisom automobilov značky BMW – Auto Palace v Bratislave, Lion Car v Banskej Bystrici, Dunauto v Dunajskej Strede, Rija Bavaria v Nitre, T.O.B. v Trenčíne, Bavaria TT v Trnave, MD Bavaria v Žiline, Regnum Bavaria v Prešove a Regnum Košice v Košiciach.

Dve samostatné autorizované servisné prevádzky značky BMW v Bratislave – Auto Motiv a Group M.

Dvaja autorizovaní predajcovia MINI so servisom značky v Bratislave a v Košiciach a samostatné autorizované servisné prevádzky značky MINI v Banskej Bystrici, Bratislave, Nitre a Žiline.

Štyria autorizovaní predajcovia motocyklov BMW so servisom v Banskej Bystrici, Bratislave, Košiciach a v Žiline.

 

BMW Financial Services Slovakia, s.r.o., je priamy zástupca celosvetovej divízie BMW Financial Services poskytujúcej finančné a poistné produkty v rámci skupiny BMW Group.

 

Hodnoty spotreby paliva, emisií CO2, spotreby elektrickej energie a zobrazené rozsahy sú stanovené podľa európskeho nariadenia (EC) 715/2007 v znení uplatniteľnom v čase typového schválenia. Namerané hodnoty sú na základe cyklu WLTP podľa smernice (EC) 1151/2017 a môžu sa líšiť v závislosti od zvolenej výbavy. Uvedený rozsah hodnôt zohľadňuje rôzne konfigurácie zvoleného modelu a nie je súčasťou akejkoľvek ponuky, je určený výlučne na porovnanie. Príručka o spotrebe paliva a emisiách CO2, ktorá obsahuje údaje o všetkých modeloch nových osobných automobilov, je bezplatne k dispozícii v každom predajnom mieste.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW i7 xDrive60 Protection: WLTP combined (preliminary data): Energy consumption 30.0 kWh/100km; CO2 emissions 0 g/km; CO2 class A.

BMW 760i Protection xDrive: WLTP combined (preliminary data): Energy consumption 14.6 l/100km; CO2 emissions 328 g/km; CO2 class G.

BMW X5 Protection VR6: WLTP combined (preliminary data): Energy consumption 13.4 l/100km; CO2 emissions 305 g/km; CO2 class G.

BMW 7 Series High Security: No longer a production model. Not on sale.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Prihlásiť
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Hodnoty spotreby paliva, emisií CO2, spotreby elektrickej energie a zobrazené rozsahy sú stanovené podľa európskeho nariadenia (EC) 715/2007 v znení uplatniteľnom v čase typového schválenia.

Namerané hodnoty sú na základe cyklu WLTP podľa smernice (EC) 1151/2017 a môžu sa líšiť v závislosti od zvolenej výbavy.

Uvedený rozsah hodnôt zohľadňuje rôzne konfigurácie zvoleného modelu a nie je súčasťou akejkoľvek ponuky, je určený výlučne na porovnanie.

Príručka o spotrebe paliva a emisiách CO2, ktorá obsahuje údaje o všetkých modeloch nových osobných automobilov, je bezplatne k dispozícii v každom predajnom mieste BMW Slovenská republika.

Add your filter tags.

Tlačová správa
Press Kit
Prejav
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Prihlásiť